Menu

Cerdanya, la comarca

La Cerdanya és una vall oberta i ampla a més de 1.000m d’alçada rodejada de muntanyes que toquen els 3.000m. Per la seva orientació E-W, els dies aquí són lluminosos i llargs. El riu Segre recull les seves aigües, i les duu avall cap a la Seu d’Urgell. A un costat del riu, el clima té influència atlàntica, i a l’altre, clima mediterrani oferint-nos múltiples paisatges i gran varietat de flora i fauna.

La plana, amb camps de cereals i pastures de cavalls i vaques, és amable per passejar, córrer, muntar a cavall o rodar en bicicleta. I quan les muntanyes s’enfilen, els boscos de pi roig, pi negre, roures i avetars que ens ofereixen fonts, bolets, maduixes, senglars, cabirols i senders màgics. A partir dels 2.000m l’alta muntanya és suau i permet fer excursions fàcils. I també parets verticals i fines crestes per aventures més arriscades.

La Cerdanya ja va acollir els primers turistes a principis del s.XX, enamorats del paisatge i amb ganes de natura i aventures. Avui conserva l’esperit ramader i agrícola, i segueix rebent viatgers, oferint-los una amplíssima oferta d’activitats a la natura, el romànic i una cuidada gastronomia de muntanya.