Galliner

Ben de matí el gall es fa sentir a Cal Pesolet. Les gallines per sort van una mica més tard. Quan us mengeu els ous espero que perdoneu que el gall sigui tant cantaire!

Alimentem les gallines amb pinso ecològic, i també les deixem picotejar per l’hort i les patates quan hi som treballant. Veureu com es nota, els ous són boníssims! 

Viure al mig del bosc també té inconvenients: les guilles, genetes i fins i tot els àsters de tant en tant es cruspien alguna gallina, així que vàrem tenir que construir una fortificació al galliner, amb doble reixa i terra de formigó… ara són felices! Als petits els hi encantarà portar-lis les sobres de la cuina, comptar les blanques, les negres, buscar el gall… vigileu no us demanin que volen emportar-se alguna gallina a casa!

Hort

Cap a principis de maig comencem a preparar la terra de l’hort, quina feinada fa el motocultor! L’adobem amb fems dels cavalls dels nostres amics de la Hípica de Prats.

L’hivern és llarg a Cerdanya… els avis et recomanen no plantar res sensible a les gelades fins la Festa Major de Bellver de Cerdanya, a mitjans de juny…uf! quina enveja els horts de la costa! Hi fem enciams, cebes, remolatxes, api, medicinals, mongetes, patates, cols, carbassons i carbasses.

Durant la vostra estada podeu regar i collir el que vulgueu. Tot lliure de productes químics! Animeu-vos a collir bledes a l’hort!